Energiatehokkuus on ekologisesti kestävän rakentamisen ydin

Ympäristön lisäksi kestävästä Passiiviharkkotalosta™ hyötyvät myös sen asukkaat. Ekologinen asuminen ei merkitse askeettista elämäntapaa esivanhempiemme olosuhteissa.

Matala- ja passiivienergiatalon rakennuskustannukset ovat korkeintaan muutaman prosentin suuremmat kuin vastaavan normit täyttävän talon, mutta sen lämmityskulut jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin tavallisen talon.

Energiaa säästävä ekologisesti kestävä Passiiviharkkotalo™ on hyvä sijoituskohde. Sen arvo ei laske.

Materiaalit ja rakenteet

Rakentamisen ja rakennusmateriaalien ja osien tuotannon osuus talon elinkaaren energian kulutuksesta vain 10-20% luokkaa. Talon käyttö eli lähinnä lämmitys ja sähkönkulutus haukkaavat siis 80-90% kokonaisuudesta.

Rakennusten energiatehokkuuden kasvaessa rakennusvaiheen osuus kuitenkin korostuu. Siksi rakennusmateriaalien jalostamisen ja kuljetusten energian kulutus ja hiilidioksidipäästöt sekä muut ympäristövaikutukset tulisi ottaa huomioon.

Talon kunnossapidon, purkamisen ja kierrättämisen tulisi olla helppoa tuleville sukupolville - tämä seikka otetaan ani harvoin huomioon rakentamisessa.

Passiiviharkkotalo on ekologinen valinta, sillä mitättömät lämmityskulut säästävät luontoa, eikä Passiiviharkoista aiheudu ylimääräistä jätettä rakennusprosessin aikana tai sen jälkeen.

Jaa tämä sivu